1. Hvis du har hus og have, gør baghaven bø
 2. Giv børn et sted på terrassen, verandaen eller på deres værelse, hvor du kan udstille de skatte fra naturen, de finder og gerne vil beholde.
 3. Giv simple værktøj til hjælp, når de går på Bør elsker værktøj! Giv ting som en kasse til biller, en gravske, en lup osv.
 4. Når du tager børn med i parken eller til andre naturområder, skal du give dem lov til at gå på Lad dem vælge de stier, de vil tage. Hold dig i nærheden for sikkerhedens skyld, men lad være med at blande dig eller hjælpe, med mindre de beder dig om det.
 5. Giv mulighed for at tilbringe masser af tid udenfor. Overvej at gå til biblioteket, ud at handle eller til posthuset i stedet for at kø
 6. Hvis et barn spørger om eller kommenterer et vartegn eller et natursted, du ofte kører forbi, kan du finde ud af mere om det og tage ud og se det.
 7. Benyt dig af de naturlige ressourcer, der er tilgængelige i dit områ Tag børn med ud at sejle i kano, kajak eller på fisketur.
 8. Tag nogle få blade fra forskellige træer, mens børnene ikke kigger. Giv dem bladene og bed dem om at finde, hvilke træer, de er fra.
 9. Giv børnene en bog om træer, så de kan lære at identificerer træerne i deres eget nabolag.
 10. Lad de faldne blade ligge lidt om efteråret, så børnene kan løbe rundt og lege i dem.
 11. Riv en stor stak blade sammen og lad dem hoppe i den. Hvis de ikke er i førskolealderen, kan du lade dem låne riven, så de selv kan rive den sammen igen, hvis de vil.
 12. Hvis du har et område, der egner sig til det, kan du lade større børn lave bål i haven. Giv dem sikkerhedsregler, og bliv så et stykke tid, mens de snakker om det seneste, der er oppe i tiden. Tjek for sikkerheden ved at se ud af vinduet eller gå ned og se, om de har brug for flere snacks.
 13. Sæt fuglebrædder op, der nemt kan ses fra vinduerne. Lad børnene hjælpe med at fodre fuglene. Hav en fuglebog ved vinduet, så de kan identificere de fugle, de ser.
 14. Lav udfordringer, børnene kan gøre udenfor i stil med TV-programmet “Survivor”. Det er garanteret noget for ungerne, især hvis det involverer en belønning (ekstra tid med mor eller far eller måske en fridag fra at hjælpe med opvasken).

Tips som Uno.dk