Nu hvor det endelig er forår, så nyder familier ture til de lokale parker. Legepladser er fantastiske steder tid for børn at få motion og udforske. Men mere end 270.000 børn behandles hvert år på skadestuen pga. Skader fra legepladsen.

Så nu hvor det er Legeplads Sikkerhedsuge (d. 21-25 april), så vil vi gerne minde forældre om vigtigheden bag at man aktivt holder opsyn med sine børn når de leger på legepladsen. Det er ikke så svært, de kalder sikkert på dig fordi du skal se dem klatre, hoppe og gynge. Læg din telefon væk og husk at det også er god motion for dig at lege på legepladsen fra Uniqa.dk.

Med aktivt opsyn og disse 6 tips, så kan du hjælpe med at gøre legepladsen til et sikkert sted for dine børn.

  • Tag dine børn til legepladser med stødabsorberende overflader, såsom gummi, syntetisk tørv, sand, perlegrus, træflis eller barkflis. Hvis dit barn falder, så vil landingen være blødere end på asfalt, beton, græs eller jord.
  • Tag ordenligt tøj på til legepladsen. De fleste dødsfald på legepladser er pga. Kvælning. Fjern halskæder, punge, halstørklæder eller tøj med snorer som kan side fast i udstyret og udvise en kvælningsfare. Selv hjelme kan være farlige på legepladser, så tag dem kun på når I cykler.
  • Lær børn at det at skubbe imens man er på legepladsen kan være farligt. Du skal opfordre de ældre børn til at holde øje med de yngre. Små børn leger anderledes end de store. Det er vigtigt at have et separat legeområde for børn under 5 år.
  • Når et barn hænger på et klatrestativ, så bør deres fødder ikke være højere oppe end deres talje ville være hvis de stod på jorden. Fald fra klatrestativer er den største grund til brækkede arme på legepladsen. Jo højere faldet er, jo større er chancen for at brække en knogle. Deres hoveds momentum kan forstyrre deres balance, og mindske chance for at de lander på deres ben, hvor de så vil prøve at lande med deres arme.
  • Vælg en rutsjebane som har en passende størrelse til at dit barn kan glide ned af den alene, og vær ved bunden for at fange dem hvis der sker noget.
  • Glid ikke ned af rutsjebanen med dit barn mellem dine ben. Dette er ofte sådan at små børn brækker deres ben. Deres fod kan sidde fast ved kanten af rutsjebanen, og i stedet for at dreje rundt, så skubber din vægt dem fremad imens deres ben stadig sidder fast i kanten af rutsjebanen.